Blog

Bunları Biliyor musunuz?

Buzdolabı kötü mü kokuyor ?

1 çay bardağı sütü buzdolabının uygun bir köşesine koyup kötü kokulardan arındırabilirsiniz.

Her taraf balık kokuyor

Endişelenmeyin, bir cezvede limon dilimlerini kabuğuyla bilikte koyup biraz karanfil ekleyerek kaynatırsanız etraftaki balık kokusunu yok edersiniz

Sarımsakları koruyamıyor musunuz ?

Vaktiniz varsa sarımsakları soyun bir kavanoza koyun üzerini geçecek kadar zeytinyağı ile doldurun ve kapağı sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.Ayrıca sarımsağın aroması zeytinyağına geçtiğinden yağı salatalarınızda da kullanabilirsiniz.

Eyvah! Kızartma yaparken ocak battı …

Panik yok, her şeyin bir kolayı var 😉 Kızartma yapmadan önce sebzelerin kuruduğundan emin olun ardından kızartma yağına 1 çay kaşığı tuz ekleyin.Sebzeleri önceden tuzlamayın ve yağın içine atacağınız zaman tuz serpin. Yağın sıçramadığını kızartmaların daha çıtır olduğunu göreceksiniz.

Soğan sizi ağlatmasın.

Soğanı doğramadan önce buzlukta ya da buzlu suda bekleterek gözlerinizin yaşarmasını önleyebilirsiniz.

Acı biberler parmakları yakmasın …

Biberi doğramadan önce ellerinizi biraz zeytinyağı ile ovun acının parmaklarınızda kalmasını engellemiş olursunuz.

Sebzeler çürümesin !

Sebzeleri daha uzun süre taze tutmak için bezin üzerinde önce suyu ve nemi kurutulur daha sonra kağıt havluya sarılır.Buzdolabı poşetine yerleştirilir elle bastırılarak havası alınır. Buzdolabında saklanır.

Sebzelerde sera etkisi …

Özellikle hassas yeşillikler için uygulanır.(Maydanoz, dereotu, nane, tere, semizotu gibi) Sebzelerin sap kısımları demet şeklinde kesilir.Kavanoz yarıya kadar su ile doldurulur. Sap kısmından yerleştirilir yeşil yaprakları dışarıda kalacak şekilde buzdolabı poşeti geçirilir.Paket lastiği ile bağlanır.Buzdolabında haftalarca tazeliğini alır.

Makarna suyunu dökmeyin…

Soslu makarna yapacaksanız makarnayı haşladığınız sudan bir miktar ayırın. Yapmış olduğunuz sosa ilave edin hem tadına hem kıvamına bayılacaksınız.

Ekşili limon nasıl anlaşılır?🤔🍋

Kabuğuna bakarak anlayabilirsiniz. İnce kabuklu limonlar kalın kabuklulara göre daha ekşidir.

Çimlenen patateslere çözüm.🥔🥔

Patatesleriniz karton kutuda ve güneş görmeyen bir yerde içine 1 adet elma atarak yumuşamasını ve çimlenmesini engelleyebilirsiniz.

Haşlanan yumurtaları kolay soymak için...

Haşlanacak yumurtaları attığınız suyun içine 1 çay kaşığı karbonat atarak daha rahat kabuklarının soyulduğunu göreceksiniz.

Daha lezzetli makarnalar için…

Kremsi ve lezzetli makarnalar için su yerine süt kullanın.

Pilavın dibi tuttu.😲

Pirinci fazla kavurduğunuz için pilavda yanık bir tat oluştuysa bir dilim beyaz ekmeği tencerenin en üstüne yerleştirerek yanık tadını alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir